Drie knuffels, drie levensfasen

Prematuur geboren kinderen hebben andere behoeftes dan een peuter. Bij iedere levensfase van een kind past een andere focus op comfort en geborgenheid. Keptin-Jr biedt voor iedere fase een eigen aaibare vriend waarmee kinderen kunnen ontspannen en herstellen.

Prematuur geboren baby’s voelen zich geborgen met BONDIFLY. Direct vanaf de geboorte kunnen kinderen zich ontspannen met een TODDEL & ZMOOZ knuffel. TJUMM draagt bij aan de ontspanning van kinderen vanaf de peutertijd.

Bondifly: voor prematuur geboren baby’s

Geef een prematuur geboren baby het gevoel van geborgenheid. Een vroeggeboren baby moet in een couveuse beschermd worden omdat vitale organen, zoals longen en hersenen, niet voldoende ontwikkeld zijn. Om de groei van de hersenen te stimuleren is binding met de ouders van groot belang. Dit is een uitdaging omdat de baby in de couveuse ligt en je als ouder thuis bent. Bondifly stimuleert de binding van de baby met de ouders.

Baby’s kunnen al heel vroeg ruiken. De vleugel van Bondifly brengt de geur van de ouder bij de baby in de couveuse. Bij iedere knuffel zitten twee uitneembare vleugels, één die bij de ouders geur opneemt en de andere om in de Bondifly bij de baby in de couveuse te zijn. Daarnaast heeft Bondifly vier voelsprieten die een veilig alternatief zijn voor de sondes waar de prematuur geboren baby door grijpreflexen aan trekt. De baby krijgt extra warmte door de grote vleugels, die als dekentje ingezet worden.

Toddel & Zmooz: voor peuters van 0 tot 3 jaar

Geur is voor jonge kinderen belangrijk voor het verkrijgen van een vertrouwd gevoel van de knuffel. Daarom zijn Toddel & Zmooz gemaakt van ademend, zacht, biologisch katoen. Een prachtig materiaal dat geur goed opneemt. Pasgeboren baby’s, tot 6 maanden, prefereren de zachte kleuren van Little Toddel en Zmooz. Oudere kinderen geven de voorkeur aan de fellere kleuren van de grotere versies.

Onze knuffels hebben een neutrale gezichtsuitdrukking en bieden het kind hiermee ruimte om de eigen emotie op een knuffel te projecteren.

Tjumm: voor alle kinderen

Een Tjumm knuffel onderscheidt zich door het gebruik van verschillende stofsoorten. Door de handen te gebruiken, ontdekken kinderen hoe de stofstructuren van elkaar verschillen. De lange oren lenen zich uitstekend voor grijpgrage handjes, hoewel ervaring leert dat kinderen hieraan ook heel graag sabbelen. Dit is geheel veilig, want de oren zijn gemaakt van biologisch, ongeverfd, katoen.

Is het tijd voor een schone Tjumm, omdat er veel gesabbeld en geknuffeld is? Dan gooi je Tjumm gewoon in de was en daarna in de droogtrommel. Na een was op 300 Celsius is de knuffel weer helemaal schoon.

Benieuwd naar wat Keptin-Jr
voor jou kan betekenen?